top of page

Maten & vormen

Welke afmeting is er nodig voor een perfect passend vloerkleed? 

Check het hier! 

Rechthoekig karpet
Rechthoekig karpet

Een karpet
voor elke kamer

Om te bepalen welke maten en vormen passend zijn, is het handig om eerst te kiezen voor welke ruimte het vloerkleed bedoeld is. 

Woonkamer

Een echte eyecatcher of juist een subtiele finishing touch. Een karpet kan de sfeer van de woonkamer behoorlijk beïnvloeden en de look van het interieur compleet maken. Een vloerkleed is de perfecte verbindende factor om een gezellige zithoek te creëren. 

Eetkamer

De eetkamer is een van de meest populaire plekken voor een karpet. En terecht! Een vloerkleed kan erg mooi staan onder de eettafel en deels bepalend zijn voor de uitstraling en de energie in de ruimte. Kies het vloerkleed onder de eettafel bij voorkeur niet te klein. Gebruik de afmeting van de tafel als uitgangspunt en tel daar extra ruimte bij op voor het (schuiven van) de stoelen. 

Slaapkamer

De enige ruimte van het huis om écht tot rust te komen. Het is dan ook van belang om een vloerkleed uit te kiezen dat bijdraagt aan een prettige, relaxte sfeer in de ruimte. Je stapt extra lekker in of uit bed met een comfortabel karpet. 

Allergieën

Weet je dat een vloerkleed juist kan helpen om allergieën of stof in huis tegen te gaan? Wollen vloerkleden vangen stofdeeltjes op. Sisal vloerkleden neutraliseren pollen én trekt stof aan.

​Heb jij, je partner of je gezin last van allergieën? Kies dan voor een sfeervol karpet uit onze collectie.

Rechthoekig karpet

Welke vorm kies je?

In onze standaard collectie kun je kiezen uit 5 verschillende vormen.

Wil je een andere vorm voor je karpet? Stuur ons gewoon een bericht, want de keuze is groot. We overleggen je wens met de medewerkers van het atelier, die juist gespecialiseerd zijn in bijzondere maten en vormen. 

Rechthoek

Rond

Vierkant

Ovaal

Stone

Rond karpet

Een eyecatcher of juist een subtiele finishing touch

Rechthoekig karpet
Ovaal karpet
Vierkant karpet

Van een huis een thuis maken!

Dutch Design Carpets zijn experts!

Rechthoekig karpet
Stone karpet

Een karpet voor binnen of buiten

Haal buiten naar binnen en haal binnen naar buiten. Hoe leuk is het om met mooi weer in je tuin te zitten of op je veranda, op je balkon of op het dakterras. Ook daar kun je het gezellig maken en de sfeer compleet maken met een outdoor karpet. 

Genieten van een zwoele zomeravond, de eerste zonnestralen in het voorjaar of lekker na genieten van het late zonnetje in het najaar. We willen graag buiten zijn. Juist daarom is het kiezen van een outdoor karpet een goede keuze om de sfeer van je woning of appartement te verlengen naar buiten. 

Heb je onze uitgebreide collectie al gezien? Maak daar de keuze als je precies weet welk karpet je gaat kiezen. 

bottom of page